Térkép, biztonság, közlekedés

A meteorológiai előrejelzések szerint nyári meleg várható az ünnep napján. A rendezvényeinken résztvevőket arra kérjük, gondoskodjanak a megfelelő védőitalról és ruházatról, hogy elkerülhető legyen egy esetleges rosszullét, hiszen a hőség és a tűző nap még az egészséges felnőtt szervezetet is megviselheti.
 
Elővigyázatosságból a Fővárosi Vízművek zacskós ivóvizet biztosít az egyik legforgalmasabbnak ígérkező területen, a Kossuth téren. Ha valaki mégis egészségügyi ellátásra szorulna – akár a hőség okozta rosszullét, akár kisebb sérülések miatt –, mindegyik rendezvényhelyszínen gyalogos elsősegélynyújtók és mentőegység is készenlétben áll majd.
 
Vészhelyzet esetén a nézők a helyszínen kiépített hangosítási rendszeren keresztül közölt információk és a kihelyezett táblák segítségével tájékozódhatnak, illetve a Petőfi rádió adásából és az Operatív Törzs által kiadott, médiában megjelenő közlemények útján kapnak folyamatos tájékoztatást.

LETÖLTHETŐ TÉRKÉP HELYSZÍNEKKEL, TŰZIJÁTÉK LÁTVÁNYKÖZPONTTAL

Már 19-étől változásokra kell számítani a lezárások miatt, egyebek mellett rövidebb útvonalon közlekedik a 2-es villamos, terelve jár majd a 19-es villamos, a 16-os és 216-os busz, valamint a 916-os és 990-es éjszakai buszjárat.
   
Augusztus 20-án a BKK a tűzijáték jobb megközelítése érdekében egész este sűrűbben indítja a szerelvényeket mind a négy metróvonalon, az 5-ös (szentendrei) és a 7-es (csepeli) HÉV-en, sűrűbben járnak majd a nagykörúti villamosok és több, a belváros felé tartó villamos- és buszjárat. Ugyanakkor a Deák Ferenc téri, a Vörösmarty téri, a Kossuth Lajos téri, a Batthyány téri, a Kálvin téri, a Szent Gellért téri, a Fővám téri, illetve a Ferenciek terén lévő metróállomásokat biztonsági okokból lezárhatják.
   
Ezek mellett módosított útvonalon, vagy két szakaszon közlekedik a többi között az 56A villamos, az 5-ös, a 7-es, a 8E, a 15-ös és 115-ös, a 105-ös, a 110-es és a 112-es, a 133-as és a 178-as busz is. A 47-es és 49-es villamospótlók helyett este a 47-es busz szállítja az utasokat, a 48-as pótló járat nem közlekedik.
   
A MÁV tájékoztatása szerint bár a vasúti közlekedési rend nem változik, de a fővonalakon több kocsival közlekednek egyes vonatok, a vasúttársaság az összes rendelkezésére álló üzemképes járművét forgalomba állítja.
   
A tűzijáték után mentesítő vonatokat indít a társaság a Nyugati pályaudvarról Szegedre, valamint a Déli pályaudvarról Komáromon át Győrbe.

VÁLTOZÁSOK A BUDAPESTI KÖZLEKEDÉSBEN AUGUSZTUS 20-ÁN

FORGALOMKORLÁTOZÁS  BUDAPESTEN AUGUSZTUS 20-ÁN

MENTESÍTŐ VONATOK ÉS VASÚTI KÖZLEKEDÉS AUGUSZTUS 20-ÁN

HAJÓZÁSI KORLÁTOZÁS A DUNÁN AUGUSZTUS 20-ÁN

VOLÁNBUSZ MENETREND AUGUSZTUS 20-ÁN