Petruska

Petruska András dalszerző-énekes a magyar folklór motívumokat az
angolszász rock, valamit a tánczene elemeivel ötvözi

Petruska András

Időpont: 2016. augusztus 20., 16.00-17.00
Helyszín: Budapest 1013, Clark Ádám tér

Petruska szuggesztív, közvetlen, humoros előadásmódjával, valamint virtuóz gitárjátékával meghatározó szereplője a hazai fiatal zenészgenerációnak. Dalszerzői teljesítményéért 2015-ben Artisjus Junior-díjra jelölték.

2014-ben jelent meg első, Metropolita című  nagylemeze. A koncertalbum a 4-es metró megállói mentén haladva sajátos képet fest a XXI. századi Budapestről, és a benne élő 20-as, 30-as éveiben járó generációról. A Szent Gellért tér című dalhoz készült videó döntős helyezést ért el az I. Magyar Klipszemlén ‘Legjobb rendezés’ kategóriában, valamint az Index.hu 2014-es Top 10-es listájára is felkerült.

2016 tavaszán jelent meg Petruska második nagylemeze. A Kapunyitó című albumot a szerző 30. születésnapja és saját generációjának kihívásai inspirálták. A kiadványt beharangozó Nyár (Most vidám igazán) című dalt a Petőfi Rádió rotációban játszotta, a Trouble in My Mind pedig a legjobb négy szám között szerepelt A Dal 2016 című tv-műsor döntőjében, ahol Petruska A Dal Felfedezettje díjat is megkapta.


www.petruskaandras.hu

www.facebook.com/andrispetruska