A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára által átadott állami elismerések

Fónagy János a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára a köztársasági elnök megbízásából állami kitüntetéseket és elismeréseket adott át.

 

A „Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje polgári tagozat” kitüntetésben részesült:

 

Cseffalvay Mária, a Közlekedéstudományi Intézet tudományos munkatársa a nemzeti közlekedésfejlesztési programok döntés-előkészítő munkáinak magas színvonalú előkészítésében és a hálózatfejlesztés irányainak meghatározásában végzett több évtizedes munkássága elismeréseként.

 

Dr. Fuchs Erik György, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, a Miskolci Egyetem nyugalmazott címzetes egyetemi tanára az anyagok kristályosodási és átalakulási folyamatainak kutatása terén elért eredményeiért, a magyar űranyag tudomány nemzetközi szintű elismertetése érdekében végzett munkássága elismeréseként.

Az elismerést hozzátartozója, Winkler Barnabás vette át.

 

Dr. Gyarmati Károly, a HungaroControl Zrt. főosztályvezetője a magyar légiközlekedés területén végzett sokoldalú munkája, valamint vezetői tevékenysége elismeréseként.

 

Dr. Menich Péter, a Nemzeti Közlekedési Hatóság főosztályvezetője a közlekedési ágazatban végzett több évtizedes sokirányú, magas színvonalú vezetői és szakmai-közéleti tevékenysége elismeréseként.

 

Mónus Ferenc, a Nemzeti Közlekedési Hatóság Légügyi Hivatal nyugalmazott főosztályvezetője a magyar polgári repülésben végzett öt évtizedes oktatói és vezetői munkásságáért, a Malév Zrt. repülőgép flottájának a Boeing típusra történő átállásának végrehajtásáért, a magyar polgári légügyi hatóságnak a nemzetközi légiközlekedési iparág követelmény rendszeréhez való felzárkózásban vállalt meghatározó szerepéért.

 

Szamos István László, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Igazgatóság megyei igazgatója a hazai országos közúthálózat fejlesztése érdekében végzett magas szintű munkássága, illetve vezetői tevékenysége elismeréseként.

 

 

 

A „Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszt polgári tagozat” kitüntetésben részesült:

 

Balázs István László, a Magyar Energia Hivatal osztályvezetője a hazai földgázpiac szabályozásában, különös tekintettel a piac mechanizmusainak segítése érdekében végzett munkássága elismeréseként.

 

Hermely János, a HungaroControl Zrt. Radar Osztály osztályvezetője a repülésbiztonság és a hazai modern radarrendszerek kiépítésében végzett szakmai, illetve vezetői tevékenységének elismeréseként.

 

Hóz Erzsébet, a Közlekedéstudományi Intézet tudományos főmunkatársa a közúti közlekedésbiztonság területén végzett áldozatos munkájáért, illetve a körforgalmak hazai elterjesztésében végzett kutatói és ismeretterjesztői tevékenységéért.

 

Macsuga Géza, az Országos Atomenergia Hivatal főosztályvezetője a nukleárisbaleset-elhárítási felkészülés terén végzett magas színvonalú munkássága, illetve vezetői tevékenysége elismeréseként.

 

Pál László, a GYSEV Zrt. Fejlesztési és Beszerzési Szervezet vezetője a magyar vasúti közlekedés területén nyújtott szakmai, illetve vezetői tevékenységének elismeréseként.

 

Tóth Árpád, a Közlekedéstudományi Intézet tudományos főmunkatársa, tagozatvezető-helyettese a vasúti közlekedés megtartása és fejlesztése érdekében végzett szakmai, illetve közéleti tevékenységének elismeréseként.

Az elismerést egy későbbi időpontban veszi át.