Augusztus 20. - HM: százezrek vettek részt az ünnepi programokon
2016. augusztus 21. 11:50

Százezrek vettek részt az augusztus 20-i ünnepi programokon - közölte szombaton, késő este az MTI-vel a Honvédelmi Minisztérium Nemzeti Rendezvényszervező Hivatal (HM NRH), kiemelve: minden helyszínen rendben, a biztonsági terveknek megfelelően zajlottak a rendezvények. (MTI 2016. augusztus 20., szombat 23:46)

Az ünnepi események az Országház előtti Kossuth Lajos téren Magyarország nemzeti lobogójának felvonásával kezdődtek, majd a honvédtisztjelöltek avatása következett. Sokan látogattak el a Parlamentbe, a budai Várban egész nap tartó programokon és a Clark Ádám téri szabadtéri koncerteken kora estig több tízezren vettek részt. A tűzijáték idejére megteltek a rakpartok is.
   
A központi rendezvényeket szervező HM NRH közölte azt is: a tűzijáték a tervek szerint zajlott, sem a rendőrség, sem a mentőszolgálat nem számolt be rendkívüli eseményről.
   
A legfrissebb jelentések szerint az érdeklődők biztonságosan elhagyták a helyszínt. A pirotechnikai mentesítés a végéhez közeledik, hamarosan a nap folyamán bevezetett közlekedési korlátozások is véget érnek - írta közleményében a HM NRH, hozzátéve: az állami ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs befejezte munkáját.