Szent István napi kenyér

A Magyar Pékszövetség idén már hetedik éve rendezi meg Szent István napi kenyérversenyét. A győztes terméknek minden évben szigorú kritériumoknak kell megfelelnie. Ilyen elvárás többek között az adalékmentesség, a kovászos készítés vagy a kifogástalan íz és állag. Ilyen természetesen az idei versenyt megnyert Görböc is, a Kurdi Family Pék Kft. mestermunkája.


Emellett a győztes megmutatja a hazai fogyasztóknak, milyen a jó kenyér, mit érdemes keresni. Megmutatja, mi az a megfizethető optimum, ami a fogyasztók legszélesebb köréhez eljutva mindenkinek lehetővé teszi, hogy csak minőségi kenyeret fogyasszon. A kiemelkedő minőségre körbefutó, versenyemblémás papírszalaggal és a Magyar Pékség védjeggyel is felhívja a figyelmet. Fontos, hogy nagyüzemi technológiával gyártható kiváló termékről van szó, nem drága luxuscikkről.

A győztes kenyér többrétű szimbólum is. Jelképezi hagyományainkat, minőség iránti elkötelezettségünket, a hazai termékek, alapanyagok iránti szeretetünket. A búza és a föld összekapcsolja az új kenyeret államiságunkkal, történelmünkkel és magyarságtudatunkkal is. Végül pedig a Görböc, ahogy a korábbi évek nyertesei is, szimbóluma a magyar sütőiparnak, amely nehéz helyzetében is őrzi szakmaiságát, érzi felelősségét, és tovább viszi, ahol kell, megújítja országunk kulináris hagyományait.