Sajtószoba

Sikeresen megtartottak minden ünnepi programot a fővárosban

A tűzijáték végeztével a látvány miatt lezárt közterületeket a tömeg eseménymentesen, nyugodt tempóban hagyta el. A kilövési pontként is szolgáló Lánchíd pirotechnikai anyagtól való mentesítése után a hidat megnyitották a gyalogos forgalom előtt.

Meg lehet tartani a tűzijátékot

Az eddig beérkezett jelentések alapján az ünnepi tűzijátékot a terveknek megfelelően meg lehet tartani.

Erdő Péter: ragaszkodnunk kell az igazság és a szeretet értékeihez

Az igazság és a szeretet értékeiről, a megbocsátás és az újrakezdés kegyelméről beszélt Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek szerdán Budapesten, a Szent István-napi szentmise elején elmondott bevezetőjében.

Augusztus 20. - Bemutatták a pékszövetség Szent István-napi kenyerét

Augusztus 20-án mutatták be a nagyközönségnek a Magyar Pékszövetség Szent István-napi kenyérversenyének idei győztesét, a Várkapitány kenyere fantázianévre keresztelt rozskenyeret, amelyet a Magyar Ízek Utcájában kóstolhatnak meg az érdeklődők.

Szent István Renddel tüntették ki Kertész Imrét és Rubik Ernőt

Rubik Ernő feltalálót és Kertész Imre írót a Magyar Szent István Renddel tüntette ki Áder János köztársasági elnök augusztus 20-án, az állami ünnepen a legfőbb közjogi méltóságok jelenlétében a Sándor-palotában.

Augusztus 20. - Hende: csak elkötelezett, jól kiképzett honvédek képesek tenni a hazájukért

Csak elkötelezett, a szakmájukat jól értő, jól kiképzett, fegyelmezett honvédek képesek érdemben tenni a hazájukért - mondta Hende Csaba honvédelmi miniszter a honvédtisztjelöltek ünnepélyes, augusztus 20-i eskütételén szerdán a fővárosi Kossuth Lajos téren, a Parlament épülete előtt.

Augusztus 20. - Áder: érdekeinket magunknak kell képviselnünk

Áder János köztársasági elnök szerint az elmúlt ezer év nemzedékeinek sorsa azt taníthatta, hogy nekünk, magyaroknak az igazságunkat, az érdekeinket magunknak kell képviselnünk, és érdekeink gyakran csak mások érdekeivel együtt érvényesülhetnek.

A zászlófelvonással megkezdődtek az ünnepi rendezvények

Katonai tiszteletadás mellett felvonták Magyarország nemzeti lobogóját a Parlament előtti Kossuth Lajos téren szerda reggel, az augusztus 20-i állami ünnepen.

Megkezdte munkáját az ünnep biztonságos lebonyolítását felügyelő operatív törzs

A terveknek megfelelően, szerda reggel a Honvédelmi Minisztérium (HM) épületében teljes létszámában felállt az az operatív törzs, amely az állami ünnepek biztonságos lebonyolítását felügyeli - közölte HM Nemzeti Rendezvényszervező Hivatal az MTI-vel.

Terv szerint haladnak az előkészületek

Terv szerint haladnak az augusztus 20-i, központi ünnepi rendezvények előkészületei - közölte Kun Szabó István, a Honvédelmi Minisztérium Nemzeti Rendezvényszervező Hivatalát felügyelő helyettes államtitkár budapesti sajtótájékoztatóján.

Megnyílt a Magyar Ízek Utcája

A Magyarország 2014-es tortájának választott Somlói revolúció, az ország idei cukormentes tortája, a Csokis kaland és a Honvédség Tihanyi fehércsokoládé tortájának ünnepélyes felvágásával nyitották meg a Magyar Ízek Utcáját a fővárosi Clark Ádám téren kedden.

A mi ünnepünk, augusztus 20. - Együtt az ország!

Tisztavatás, nyitott parlament, családi programok és tűzijáték is lesz augusztus 20-án - mondta el a kormányszóvivő.

Tisztavatás, tűzijáték, magyar ízek Szent István ünnepén

Idén is sokszínű állami programok várják az érdeklődőket az augusztus 20-ai nemzeti ünnepen. A rendezvénysorozat szervezéséért idén első ízben a HM Nemzeti Rendezvényszervező Hivatal a felelős.

Az ünnep akkor teljes, ha az egész nemzet együtt ünnepelhet

Vasárnap tartotta meg a főpróbát az a mintegy 300 magyar származású fiatalból álló csapat, mely az államalapítás ünnepén közös műsorral mutatkozik majd be a Clark Ádám téren. A kormány hite szerint egy nemzeti ünnep akkor teljes, ha valóban az egész nemzet együtt ünnepelhet.