MAGYAR ÍZEK UTCÁJA A BUDAI RAKPARTON

Helyszín: Várkert Kaszinótól a Bem térig
Időpont: 2012. augusztus 19. 12.00–24.00 és augusztus 20. 10.00–22.00

A Magyar Ízek Utcája különlegességét az adja, hogy az idelátogató vendégek kizárólag olyan termékeket találhatnak a standokon, amelyek alapanyagukban, elkészítésükben, hagyományukban vagy újragondolásuk tekintetében a méltán híres magyar gasztronómia büszkeségei.

A nagy sikerre való tekintettel idén is konyhaművészeti remekekkel, zamatos gyümölcsökkel, sajt-különlegességekkel, ízletes kenyerekkel, mennyei édességekkel, különleges biotermékekkel, szomjoltók széles kínálatával és más érdekességekkel várunk mindenkit az ország leghosszabb gasztronómiai-sétányán.

Az idei Magyar Ízek Utcáján a célunk bemutatni, kóstolásra, ízlelésre felajánlani hazánk számos jóízű, egészséges terményét, termékét és ízelítőt nyújtani neves éttermeink választékából, tájegységeink és nemzetiségeink ételeiből.

Az idei évben újra, az eredeti receptúra szerint elkészített Magyarország Tortájával, valamint idén először Magyarország Cukormentes Tortájával és az Év Fagylaltjával is szeretettel várjuk Önöket a Magyar Ízek Utcájára, már az ünnep előestéjén is! A gasztronómiai sétányon, rendhagyó vállalkozásként a Doszpod Cukrászda elkészíti Magyarország leghosszabb egybesütött rétesét, amely ízesítését tekintve is igazi különlegesség: a rétes almával és mákkal van töltve.

A Magyar ízek Utcájának száz árusítóhelyén tíz pékséggel találkozhatnak az érdeklődők. A termékbemutató során különleges minőségű és előállítású kenyereket vonultatnak fel a pultokon. A rendezvényen megjelenik és sütési bemutató tart a Magyar Pékek Fejedelmi Rendje, valamint a Magyar Pékszövetség is, amely közreműködik a „Szent István-napi kenyér” bemutatásában és kóstoltatásában. A kenyér a Gere Pékség egy különleges, krumplis-komlós-kovászos kenyere, amelyet augusztus 16-án, sajtótájékoztató keretében mutattak be az Országházban.

Miközben vásárol, gondoljon arra is, hogy minden elfogyasztott falattal a Minden Gyerek Lakjon Jól! Alapítványt támogatja. Az Alapítványhoz – amely hátrányos helyzetű családokon segít és fő célja a nehéz helyzetben lévő gyermekek étkeztetése – a finomságok értékesítéséből származó bevétel egyötöde kerül. Az alapítvány a tavalyi évben az ország 47 leghátrányosabb helyzetű kistérségében, 300 településen több mint 15 ezer halmozottan hátrányos helyzetű, többgyermekes család számára biztosított vetőmagot és kishaszonállatot. „Mini háztáji” termékeivel – többek között gyümölcsökkel, házi készítésű sajtokkal és lekvárokkal – az Alapítvány, illetve az általa támogatott családok is megjelennek a Magyar Ízek Utcájának kiállítói között. 


A sétányon a Magyar Vöröskereszt véradó busza is jelen lesz augusztus 19-én és 20-án. Várunk mindenkit a Csalogány utca és a Fő utca sarkára, aki segíteni szeretne embertársainak! A véradáshoz személyi igazolvány, lakcímkártya, valamint TAJ kártya szükséges!A Magyar Ízek Utcája térképe az alábbi linkre kattintva érhető el.