Biztonsági és Közlekedési információk

Az augusztus 20-i nemzeti ünnep rendezvényei miatt több közlekedési változás is életbe lép augusztus 19-én és 20-án.

A nemzeti ünnep programjai augusztus 19-én, kedden elkezdődnek, ezért már ezen a napon lezárják a gépkocsiforgalom elől a budai felső rakpartot a Margit híd és az Erzsébet híd között.

Augusztus 20-án, szerdán 14.00 órától a tűzijáték telepítési munkálatai miatt a Lánchidat lezárják a gyalogosforgalom elől, de a rendezvények biztonságos lefolytatása érdekében augusztus 19-én és 20-án ideiglenesen megnyitják a Lánchíd utcát. Ezen a napon 18.00 órától, a tűzijáték miatt szünetelni fog a teljes gépkocsiforgalom és tömegközlekedés a budai és a pesti rakparton, a Margit és Erzsébet híd közötti szakaszon.

Az ünnephez kapcsolódó tömegközlekedési változásokról bővebb információkat a http://www.bkk.hu/2014/08/augusztus20/ honlapon találhatnak.

Figyelem!

Kérjük, hogy a tűzijátékra érkezők lehetőség szerint úgy tervezzék programjukat, hogy a Buda felől jövők a budai, a Pest felől érkezők pedig a pesti oldalon tekintsék meg a látványosságot. A menekülési útvonalakat és kiürítési pontokat a helyszínt biztosító szakemberek szabadon fogják tartani a területek biztonságos kiürítése érdekében. A rendezvények teljes területén táblák jelzik a menekülés irányát.

További fontos információk

A rendezvények helyszínein mentőautókkal vagy a helyszínre kitelepített betegellátó ambulanciákkal készülünk. Ha Ön sérült, vagy bajba jutott embert lát a környezetében, kérjük, jelezze pontos pozíciója és a probléma meghatározásával a 112-es hívószámon, vagy a legközelebbi biztosítást végző személynél, aki továbbítja az információkat a Központi Bázisra, és a mentők kiérkezéséig segít az elsősegély nyújtásában. A rendezvények ideje alatt a szervezők által működtetett, szakemberekből és felelős irányítókból álló Központi Bázis üzemel, ahová befut minden olyan információ, amely a rendezvényeket érinti. Ezek egyik legfontosabb eleme az Országos Meteorológiai Szolgálat félóránkénti jelentése. Riasztás esetén a rendezvényt leállítjuk és a rakparti hangosításon keresztül adott utasítások szerint megkezdjük a kiürítést. A nemzeti ünnep alkalmával Budapesten folyamatosan ülésezik az operatív törzs a nemzeti ünnep rendezvényeinek biztonsága érdekében.