Ünnepi programok a Balaton partján

Az operatív törzs döntése alapján, az ünneplők biztonságának garantálása és a vagyoni kár elkerülése érdekében a kormány lemondja a balatoni helyszínekre tervezett tűzijátékot, azaz Siófokon, Balatonlellén, Zamárdiban, Keszthelyen, Zánkán és Balatonfüreden nem lesz központi tűzijáték. A fővárosban egyelőre nem indokolt a tűzijáték elhalasztása.

Kérjük a Budapestre indulókat, hogy fokozott türelemmel és figyelemmel közlekedjenek a várhatóan megnövekedő forgalomra tekintettel.


18.00
Siófok

A Bor és kenyér ünnepének további rendezvényei elmaradnak az időjárási viszonyok miatt.


A nemzeti ünnepség sorozat további ingyenes programjai


Balatonboglár

A balatoni bor és pezsgő fellegvára, a déli part kiváló kiránduló és táborozó helye.


Balatonfüred

A múlt és a jelen harmóniája árad a Balaton északi partjának fővárosából,amely a Szőlő és a Bor Városa kitüntető címét is büszkén viseli.


Balatonlelle

A Balaton bársonyos vize, a város sajátos mikroklímájú levegője, középkori történelme és gazdag természeti értékei teszik Lellét érdekessé.


Fonyód

Fonyód a „kellemes időtöltés városa”, innen tárul szemünk elé a Balaton legszebb panorámája a Keszthelyi-öböltől a Tihanyi-félszigetig.


Keszthely

A történelmi emlékekben és hagyományokban gazdag település megújult Balaton-part és városközpont mellett a világhírű Festetics-kastéllyal, számos múzeummal és élénk kulturális élettel várja az idelátogatókat.


Révfülöp

A község a 274 m magas Fülöp-hegy déli lábánál épült, a Káli-medence déli bejárata, a Balaton túlsó partjának viszonylagos közelsége miatt ősi révhely ideális természeti adottságokkal, vendégszerető emberekkel.


Siófok

A „nyár fővárosa” a Sió torkolata köré épült 17 km-es partszakaszával a Balaton leghosszabb települése, ahol mindig pezseg az élet.


Tihany

A Balaton leglátványosabb városaként kínál csodálatos természeti, gazdag kulturális és történelmi látnivalókat, csendet és nyugalmat az ide látogatóknak.


Veszprém

Veszprém csendes, szemérmes város, figyelni kell rá. Sokat kell sétálni utcáin, terein, hogy megértsük sajátos lelkületét. Hallgatni kell a harangzúgást, figyelni kell a falait, épületeit. Veszprém dombjai és völgyei, boltívei és tornyai, a lejtős, szűk utcák és a tágas terek sok olyan titkot rejtenek, amelyek felfedezésre várnak. Eltévedni nem lehet, mert a középpontban mindig ott a veszprémi vár.

 

Zamárdi

A Balaton legfiatalabb városa nemcsak a fiataloknak nyújt élményt és kikapcsolódást.


Zánka

Zánka területi adottságainál fogva saját, hosszú balatoni partszakasszal rendelkezik, ahol nagyterületű, 12-13000 ember befogadására alkalmas strand és kikötő várja a strandolni, sportolni, hajózni, vitorlázni, pihenni vágyó vendégeit.

A Nagyon Balaton fesztivál további programjairól az alábbi linken található információ: www.nagyonbalaton.hu